Om FREJA

Det är jag som är Linda Dahlqvist, grundare av FREJA – Gävles nya nätverk för kvinnliga entreprenörer. Skapat för att öka kreativiteten i regionen och på så vis även lönsamheten i företagen. En gemenskap där man delar erfarenheter och kunskap med varandra, digitalt via vår Facebookgrupp och under fysiska träffar.

FREJA är nätverket för alla kvinnliga entreprenörer som driver sitt eget företag i Gävle med omnejd. Det är nätverket för dig som känner dig ensam som egen företagare. Kanske saknar du någon att dela dina tankar och idéer med? Nu finns FREJA för att hjälpa dig att växa genom kreativitet tillsammans med andra kvinnor som befinner sig på samma plats som du, både geografiskt och som egen företagare.

Jag startade mitt företag som fotograf här i Gävle i oktober 2015. Där och då hade jag ett enormt stöd från min mentor. Men när jag sedan skulle stå helt på egna ben med alla beslut så kände jag mig vilsen. Därför vill jag skapa en gemenskap i regionen där man kan känna att man har någon att vända sig till utan att behöva boka en tid.

I och med mitt tidigare fotoprojekt Street Yogi och som deltagare under nätverkskvällar skapade av Gävle Kommun har jag kommit i kontakt med andra kvinnor som driver sina företag. Under dessa event har idén fötts om att skapa något större eftersom det finns så mycket duktiga kvinnliga företagare i Gävle. Tanken med FREJA är att medlemmarna skall kunna ställa frågor på webben till varandra eller ses över en spontan fika – för att bolla idéer samt dela erfarenhet och kunskap med varandra.

Jag vill öka kreativiteten och på så vis även lönsamheten i våra företag. Mitt mål är att du som medlem ska känna dig trygg och stark, att du är en del av en gemenskap även om du är egen företagare utan anställda. I grund och botten handlar det om att skapa möjligheter. Jag vill att fler vågar ta steget att följa sitt hjärta.

För mig tog det många år innan jag vågade starta ett eget företag. Rädslorna för att misslyckas var större än tron på mig själv och min affärsidé. Men idag är jag så glad för att jag tog steget och jag tror verkligen på Gävle som stad att utvecklas. Det är en plats för entreprenörer som vill skapa tillsammans.

Det är även jag som driver FREJA-bloggen.

Varmt välkommen!
Linda Dahlqvist

Annonser